Image Alt

Senarai Latihan Keusahawanan

  /  Senarai Latihan Keusahawanan
18 - 19 May 2022
INSKEN
(O01) Creating Customer Loyalty 101: Permulaan
(O01) Creating Customer Loyalty 101: Permulaan
Jualan & Pemasaran
RM100
Dikuasakan Oleh
KEMENTERIAN PEMBANGUNAN USAHAWAN DAN KOPERASI MINISTRY OF ENTREPRENEUR DEVELOPMENT AND COOPERATIVES
18 - 19 May 2022
INSKEN
(O02) Sales Closing Technique 101: Permulaan
(O02) Sales Closing Technique 101: Permulaan
Jualan & Pemasaran
RM100
Dikuasakan Oleh
KEMENTERIAN PEMBANGUNAN USAHAWAN DAN KOPERASI MINISTRY OF ENTREPRENEUR DEVELOPMENT AND COOPERATIVES
20 - 22 May 2022
INSKEN
(INBT) Latihan Asas Industri – Bakeri
(INBT) Latihan Asas Industri – Bakeri
Jualan & Pemasaran
RM250
Dikuasakan Oleh
KEMENTERIAN PEMBANGUNAN USAHAWAN DAN KOPERASI MINISTRY OF ENTREPRENEUR DEVELOPMENT AND COOPERATIVES
21 - 22 May 2022
INSKEN
(KAK05) Latihan Asas Keusahawanan : Langkawi
(KAK05) Latihan Asas Keusahawanan : Langkawi
Jualan & Pemasaran
RM250
Dikuasakan Oleh
KEMENTERIAN PEMBANGUNAN USAHAWAN DAN KOPERASI MINISTRY OF ENTREPRENEUR DEVELOPMENT AND COOPERATIVES
24 - 25 May 2022
INSKEN
(O01) Pengurusan Konflik Dalam Perniagaan 101: Permulaan
(O01) Pengurusan Konflik Dalam Perniagaan 101: Permulaan
Jualan & Pemasaran
RM250
Dikuasakan Oleh
KEMENTERIAN PEMBANGUNAN USAHAWAN DAN KOPERASI MINISTRY OF ENTREPRENEUR DEVELOPMENT AND COOPERATIVES
25 - 26 May 2022
INSKEN
(KAKSe03) Latihan Asas Keusahawanan Sosial
(KAKSe03) Latihan Asas Keusahawanan Sosial
Jualan & Pemasaran
RM100
Dikuasakan Oleh
KEMENTERIAN PEMBANGUNAN USAHAWAN DAN KOPERASI MINISTRY OF ENTREPRENEUR DEVELOPMENT AND COOPERATIVES
25 - 26 May 2022
INSKEN
(KAK08) Latihan Asas Keusahawanan
(KAK08) Latihan Asas Keusahawanan
Jualan & Pemasaran
RM100
Dikuasakan Oleh
KEMENTERIAN PEMBANGUNAN USAHAWAN DAN KOPERASI MINISTRY OF ENTREPRENEUR DEVELOPMENT AND COOPERATIVES
25 - 26 May 2022
INSKEN
(O03)Tingkatkan Keuntungan Kedai Makan Anda Melalui Kejuruteraan Menu 101: Permulaan
(O03)Tingkatkan Keuntungan Kedai Makan Anda Melalui Kejuruteraan Menu 101: Permulaan
Jualan & Pemasaran
RM100
Dikuasakan Oleh
KEMENTERIAN PEMBANGUNAN USAHAWAN DAN KOPERASI MINISTRY OF ENTREPRENEUR DEVELOPMENT AND COOPERATIVES
25 - 26 May 2022
INSKEN
(O01) Ubah Penolakan Pelanggan Kepada Jualan 101: Permulaan
(O01) Ubah Penolakan Pelanggan Kepada Jualan 101: Permulaan
Jualan & Pemasaran
RM100
Dikuasakan Oleh
KEMENTERIAN PEMBANGUNAN USAHAWAN DAN KOPERASI MINISTRY OF ENTREPRENEUR DEVELOPMENT AND COOPERATIVES
Adakah anda telah hadiri kelas Dropship 101?

BUAT KAJIAN BISNES & PASARAN ANDA

Menariknya program ini, korang bukan sahaja diajar untuk membuat penyelidikan dan analisis pasaran tetapi korang juga akan membuat aktiviti ini secara praktikal di kawasan terpilih.

Dalam program ini juga akan didedahkan dengan cara mencipta atau membaik pulih produk sedia ada korang mengikut keperluan pengguna. Kiranya, korang buat produk yang pelanggan nak atau bersesuaian dengan citarasa orang Malaysia.

Apa citarasa orang kita? Ha itu la yang korang kena buat kajian bisnes dan pasaran! Nak buat macam mana?

Join Program Buat Kajian Bisnes & Pasaran Anda yang akan diadakan pada 28-29 Mei 2022 secara fizikal.

Daftar segera di www.rebrand.ly/BusinessAnalysis_2201

#inskenofficial
#staysafe
#inskenprihatin
#keluargausahawan
...

Guys, nak bercakap dengan pelanggan ini ada caranya. Bukan main goreng je entah apa-apa. Lepastu bila customer tak beli, awak meroyan.

Tahu tak nak close sales ada tekniknya? Bila customer bantah, macam mana nak handle? Kita bongkar semua ini melalui program Sales Closing Technique yang akan diadakan pada 18-19 Mei 2022.

Tak payah pakai pelaris jumpa bomoh sana sini guys, ilmu yang kita kuasai ni la pelaris sebenar kepada jualan anda. Daftar segera program ini di www.rebrand.ly/SC_Online2202

#inskenofficial
#staysafe
#inskenprihatin
#bangsausahawan
#keluargausahawan
...

Nasi ayam ni kita letak harga RM6 satu set.

Untuk lamb chop haritu kedai sebelah sana tu letak RM12, jadi kita kena letak harga lebih kurang macam tu juga. Jangan mahal-mahal sangat.

Mak aiiii senangnya letak harga.. Main taram je bang….

Bukan macam tu caranya. Nak bisnes F&B bertahan lama kan? Kenalah cipta menu restoran korang dan kira keuntungan menu tersebut dengan betul.

Setiap menu yang ditawarkan tu korang kena kira kosnya satu persatu barulah boleh letak harga yang tepat. Bukan main survey je ikut harga orang lain jual.

Kalau tepat pengiraan korang, silap hari bulan untung pun meroket!

Siapa ada bisnes F&B memang perlu join program ini untuk semak semula serta belajar membuat pengiraan kos setiap menu bagi maksimumkan keuntungan.

Tarikh: 25-26 Mei 2022

Pendaftaran: www.rebrand.ly/Menu_Online2203

#inskenofficial
#staysafe
#inskenprihatin
#keluargausahawan
#bangsausahawan
...

Di tempat kerja korang pernah ada konflik? Tak kira la konflik sesama staff atau staff dengan bos sendiri. Ada yang kata Si A macam ni, Si B macam tu.

Bila dah ada konflik ni, mula la persekitaran tempat bekerja pun tak sihat. Hubungan sesama pekerja dah tak cantik, macam mana nak buat kerja dengan baik kan?

Tapi, konflik ni pun ada kategori positif dan negatif. Jadi macam mana korang nak kenalpasti konflik ni kategori yang mana serta menyelesaikannya dengan cara yang profesional.

Ingat! Korang tak boleh biarkan konflik di tempat kerja ni berterusan demi kelangsungan bisnes yang baik.

Jom mantapkan cara korang handle konflik dalam bisnes melalui Program Pengurusan Konflik Dalam Perniagaan yang akan diadakan pada 24-25 Mei 2022.

Daftar segera di www.rebrand.ly/Konflik_2201

#inskenofficial
#staysafe
#inskenprihatin
#keluargausahawan
#bangsausahawan
...

Kami dari INSKEN mengucapkan Selamat Menyambut Hari Wesak kepada seluruh penganut beragama Buddha di Malaysia.

#inskenofficial
#inskenprihatin
#keluargausahawan
...

Maklumat mengenai INSKEN juga boleh didapati di LinkedIn: Institut Keusahawanan Negara.

Jom follow!

#inskenofficial
#staysafe
#inskenprihatin
#keluargausahawan
...

Insken Facebook Messenger

Facebook