Perniagaan anda tidak berkembang?

INSKEN Bumiputera Business Coaching (IBBC)

Program ini memberi akses kepada anda untuk belajar dan menimba pengalaman dari tokoh industri selama 4 bulan.

Senarai Latihan Keusahawanan

Bila saya dah sertai program INSKEN, saya dapat belajar banyak perkara tetapi yang paling saya gemar adalah pemasaran secara online

WAHYUNAH ,

Homestay Bougainvilla

Apabila ada sesi coaching one-on-one, saya dapat berkongsi masalah berkaitan ecotourism dan terus dapat tahu bagaimana cara penyelesaiannya dengan cepat

SITI NORLIZAWATI NARAWI,

Laksamana Spa

Saya belajar cara membangunkan produk saya, mengenalpasti ciri-ciri produk yang sesuai untuk pasaran retail dan penambahbaikan produk secara keseluruhannya

ONNIE ZURIN,

Kolam Emas

Melalui program INSKEN Business Coaching (IBC), saya telah menerima banyak ilmu baru seperti teknik pengiraan dan kenalpasti kos, kepentingan perakaunan dan teknik pemasaran yang tepat

HAFIZATULAKMA OTHMAN,

Aqua Pro Global Solutions

Dari sesi latihan, saya dapat mengenali target market saya dan memudahkan saya untuk membuat marketing

AMIR MD ARIF,

Laksamana Spa

Semestinya saya akan cadangkan orang ramai untuk sertai program INSKEN, perkembangan Restoran Saleha dibantu kuat oleh INSKEN

MUHAMMAD RIZAL,

Nasi Lemak Saleha Sdn Bhd

Saya belajar terutamanya sistem pengurusan kerja yang teratur, teknik pemasaran, cara pengiraan serta penjimatan kos produk

SITI SUHANA,

Sweet Muslim Cake House

Mengenai INSKEN

INSKEN merupakan sebuah agensi di bawah naungan Kementerian Pembangunan Usahawan dan Koperasi (MEDAC) yang menawarkan inisiatif pembangunan kapasiti usahawan melalui program-program latihan dan bimbingan.

Selaras dengan tagline “Memperkasa Usahawan Hari Esok”, INSKEN memastikan program-program yang dianjurkan adalah berdasarkan keperluan dan permintaan industri dengan kerjasama pengamal industri, profesional dan agensi-agensi kerajaan bagi memantapkan ekosistem keusahawanan negara.

Adakah anda telah hadiri kelas Dropship 101?

TikTok?

Alaah budak-budak boleh la layan. Kita ni tak kan la nak main TikTok lagi?

Salah anggapan tu! Usahawan pun boleh guna platform ini untuk buat marketing. Mana tau, customer anda ada di platform TikTok? Lagi-lagi makin ramai tengah syok layan TikTok, kita ambil la peluang ni untuk promote produk anda. Menarik kan?

Jom sertai Program Terokai Pemasaran Baharu Melalui Aplikasi TikTok pada 16-17 November 2021. Pendaftaran telah dibuka di www.rebrand.ly/TikTok_Online2106

#inskenofficial
#staysafe
#inskenprihatin
#keluargausahawan
...

Saksikan Majlis Pelancaran Program e-Showcase Koperasi dan Usahawan Wanita (eBizNITA) yang akan disempurnakan oleh YB Tan Sri Noh Omar , Menteri Pembangunan Usahawan Dan Koperasi menerusi FB Live MEDAC pada 26 Oktober 2021, Selasa, Jam 11.00 pagi.

#MEDACPrihatin #KeluargaMalaysia #BangsaUsahawan #DKN2030 #BekerjaBersamaRakyat #MEDAC #AdaptasiTeknologi #UsahawanWanita #KoperasiWanita #NegaraUsahawan #NohOmar #MusliminYahaya
...

Siapa cakap bisnes jahitan ni untuk kaum wanita sahaja?

Kaum lelaki pun ramai yang berjaya dalam bidang ini. Malah ada juga yang mempunyai kemahiran menjahit lebih power daripada kaum wanita.

Tapi siapa lebih power menjahit tu bukan persoalannya.
Ceritanya sekarang, siapa yang nak buat bisnes jahitan tapi tak tahu bagaimana cara nak mula?

Tak kisah anda lelaki atau perempuan, program yang kami anjurkan ini adalah untuk anda.

Anda akan dibimbing oleh pemain industri ini sendiri melalui Kursus Asas Jahitan yang akan diadakan selama 3 hari.

Anda akan didedahkan dengan pelbagai perkara seperti teknik pemasaran, kos kewangan dan peralatan asas untuk memulakan perniagaan dan banyak lagi.

Program ini akan diadakan pada 29-31 Oktober 2021. Jika berminat anda boleh terus mendaftar di www.rebrand.ly/INBT2021_Jahitan01

#inskenofficial
#staysafe
#inskenprihatin
#keluargausahawan
...

INSKEN ingin menawarkan peluang pekerjaan seperti di atas.

Jika berminat, sila hantar resume anda kepada hr@insken.gov.my sebelum tarikh tutup pada 8 November 2021. #KeluargaUsahawan #inskenofficial #staysafe #inskenprihatin
...

TikTok?

Alaah budak-budak boleh la layan. Kita ni tak kan la nak main TikTok lagi?

Salah anggapan tu! Usahawan pun boleh guna platform ini untuk buat marketing. Mana tau, customer anda ada di platform TikTok? Lagi-lagi makin ramai tengah syok layan TikTok, kita ambil la peluang ni untuk promote produk anda. Menarik kan?

Jom sertai Program Terokai Pemasaran Baharu Melalui Aplikasi TikTok pada 16-17 November 2021. Pendaftaran telah dibuka di www.rebrand.ly/TikTok_Online2106

#inskenofficial
#staysafe
#inskenprihatin
#keluargausahawan
...

Insken Facebook Messenger

Facebook