Perniagaan anda tidak berkembang?

INSKEN Bumiputera Business Coaching (IBBC)

Program ini memberi akses kepada anda untuk belajar dan menimba pengalaman dari tokoh industri selama 4 bulan.

Bila saya dah sertai program INSKEN, saya dapat belajar banyak perkara tetapi yang paling saya gemar adalah pemasaran secara online

WAHYUNAH ,

Homestay Bougainvilla

Apabila ada sesi coaching one-on-one, saya dapat berkongsi masalah berkaitan ecotourism dan terus dapat tahu bagaimana cara penyelesaiannya dengan cepat

SITI NORLIZAWATI NARAWI,

Laksamana Spa

Saya belajar cara membangunkan produk saya, mengenalpasti ciri-ciri produk yang sesuai untuk pasaran retail dan penambahbaikan produk secara keseluruhannya

ONNIE ZURIN,

Kolam Emas

Melalui program INSKEN Business Coaching (IBC), saya telah menerima banyak ilmu baru seperti teknik pengiraan dan kenalpasti kos, kepentingan perakaunan dan teknik pemasaran yang tepat

HAFIZATULAKMA OTHMAN,

Aqua Pro Global Solutions

Dari sesi latihan, saya dapat mengenali target market saya dan memudahkan saya untuk membuat marketing

AMIR MD ARIF,

Laksamana Spa

Semestinya saya akan cadangkan orang ramai untuk sertai program INSKEN, perkembangan Restoran Saleha dibantu kuat oleh INSKEN

MUHAMMAD RIZAL,

Nasi Lemak Saleha Sdn Bhd

Saya belajar terutamanya sistem pengurusan kerja yang teratur, teknik pemasaran, cara pengiraan serta penjimatan kos produk

SITI SUHANA,

Sweet Muslim Cake House

Mengenai INSKEN

INSKEN merupakan sebuah agensi di bawah naungan Kementerian Pembangunan Usahawan dan Koperasi (KUSKOP) yang menawarkan inisiatif pembangunan kapasiti usahawan melalui program-program latihan dan bimbingan.

Selaras dengan tagline “Memperkasa Usahawan Hari Esok”, INSKEN memastikan program-program yang dianjurkan adalah berdasarkan keperluan dan permintaan industri dengan kerjasama pengamal industri, profesional dan agensi-agensi kerajaan bagi memantapkan ekosistem keusahawanan negara.

Adakah anda telah hadiri kelas Dropship 101?

BUAT KAJIAN BISNES & PASARAN ANDA

Menariknya program ini, korang bukan sahaja diajar untuk membuat penyelidikan dan analisis pasaran tetapi korang juga akan membuat aktiviti ini secara praktikal di kawasan terpilih.

Dalam program ini juga akan didedahkan dengan cara mencipta atau membaik pulih produk sedia ada korang mengikut keperluan pengguna. Kiranya, korang buat produk yang pelanggan nak atau bersesuaian dengan citarasa orang Malaysia.

Apa citarasa orang kita? Ha itu la yang korang kena buat kajian bisnes dan pasaran! Nak buat macam mana?

Join Program Buat Kajian Bisnes & Pasaran Anda yang akan diadakan pada 28-29 Mei 2022 secara fizikal.

Daftar segera di www.rebrand.ly/BusinessAnalysis_2201

#inskenofficial
#staysafe
#inskenprihatin
#keluargausahawan
...

Guys, nak bercakap dengan pelanggan ini ada caranya. Bukan main goreng je entah apa-apa. Lepastu bila customer tak beli, awak meroyan.

Tahu tak nak close sales ada tekniknya? Bila customer bantah, macam mana nak handle? Kita bongkar semua ini melalui program Sales Closing Technique yang akan diadakan pada 18-19 Mei 2022.

Tak payah pakai pelaris jumpa bomoh sana sini guys, ilmu yang kita kuasai ni la pelaris sebenar kepada jualan anda. Daftar segera program ini di www.rebrand.ly/SC_Online2202

#inskenofficial
#staysafe
#inskenprihatin
#bangsausahawan
#keluargausahawan
...

Nasi ayam ni kita letak harga RM6 satu set.

Untuk lamb chop haritu kedai sebelah sana tu letak RM12, jadi kita kena letak harga lebih kurang macam tu juga. Jangan mahal-mahal sangat.

Mak aiiii senangnya letak harga.. Main taram je bang….

Bukan macam tu caranya. Nak bisnes F&B bertahan lama kan? Kenalah cipta menu restoran korang dan kira keuntungan menu tersebut dengan betul.

Setiap menu yang ditawarkan tu korang kena kira kosnya satu persatu barulah boleh letak harga yang tepat. Bukan main survey je ikut harga orang lain jual.

Kalau tepat pengiraan korang, silap hari bulan untung pun meroket!

Siapa ada bisnes F&B memang perlu join program ini untuk semak semula serta belajar membuat pengiraan kos setiap menu bagi maksimumkan keuntungan.

Tarikh: 25-26 Mei 2022

Pendaftaran: www.rebrand.ly/Menu_Online2203

#inskenofficial
#staysafe
#inskenprihatin
#keluargausahawan
#bangsausahawan
...

Di tempat kerja korang pernah ada konflik? Tak kira la konflik sesama staff atau staff dengan bos sendiri. Ada yang kata Si A macam ni, Si B macam tu.

Bila dah ada konflik ni, mula la persekitaran tempat bekerja pun tak sihat. Hubungan sesama pekerja dah tak cantik, macam mana nak buat kerja dengan baik kan?

Tapi, konflik ni pun ada kategori positif dan negatif. Jadi macam mana korang nak kenalpasti konflik ni kategori yang mana serta menyelesaikannya dengan cara yang profesional.

Ingat! Korang tak boleh biarkan konflik di tempat kerja ni berterusan demi kelangsungan bisnes yang baik.

Jom mantapkan cara korang handle konflik dalam bisnes melalui Program Pengurusan Konflik Dalam Perniagaan yang akan diadakan pada 24-25 Mei 2022.

Daftar segera di www.rebrand.ly/Konflik_2201

#inskenofficial
#staysafe
#inskenprihatin
#keluargausahawan
#bangsausahawan
...

Kami dari INSKEN mengucapkan Selamat Menyambut Hari Wesak kepada seluruh penganut beragama Buddha di Malaysia.

#inskenofficial
#inskenprihatin
#keluargausahawan
...

Maklumat mengenai INSKEN juga boleh didapati di LinkedIn: Institut Keusahawanan Negara.

Jom follow!

#inskenofficial
#staysafe
#inskenprihatin
#keluargausahawan
...

Insken Facebook Messenger

Facebook