Image Alt

5 KEPENTINGAN BRANDING

  /  5 KEPENTINGAN BRANDING

Penjenamaan atau branding adalah melampaui sekadar logo atau elemen grafik.

 

Apabila anda memikirkan tentang branding atau jenama anda, anda benar-benar ingin memikirkan keseluruhan pengalaman pelanggan anda bermula semuanya daripada logo perniagaan, laman web, pengalaman media sosial, cara anda menjawab telefon dan lain-lain lagi. Apabila anda melihat pada skop branding yang luas ini, agak sukar untuk memikirkan perkara yang terlibat dalam jenama anda. Pendek kata, jenama anda ialah cara pelanggan anda melihat anda.

 

Kita kena fahami mengapa branding adalah penting…

 

Penjenamaan menggalakkan pengiktirafan

Orang ramai cenderung untuk menjalankan perniagaan dengan syarikat yang mereka kenali. Jika penjenamaan anda konsisten dan mudah dikenali, ini boleh membantu orang ramai berasa lebih senang membeli produk atau perkhidmatan anda.

 

Jenama anda membantu membezakan anda daripada pesaing

Dalam pasaran global hari ini, adalah penting untuk menunjukkan keunikkan brand anda selain daripada orang ramai. Anda tidak lagi bersaing di peringkat tempatan, organisasi anda kini bersaing dalam ekonomi global. Bagaimanakah anda menonjol daripada beribu-ribu atau berjuta-juta organisasi serupa di seluruh dunia?

 

Jenama anda memberitahu orang ramai tentang DNA perniagaan anda

Pengalaman penuh jenama anda, daripada elemen visual seperti logo hingga cara telefon anda dijawab, beritahu pelanggan anda tentang jenis syarikat anda.

Adakah semua titik entri ini menceritakan kisah yang betul?

 

Jenama anda memberikan motivasi dan hala tuju untuk kakitangan anda

Strategi jenama yang jelas memberikan kejelasan bahawa kakitangan anda perlukan untuk berjaya. Ia memberitahu mereka cara bertindak, cara untuk menang, dan cara memenuhi matlamat organisasi.

 

Jenama yang kukuh menghasilkan referral

Orang suka memberitahu orang lain tentang jenama yang mereka suka. Orang ramai akan terus menggunakan jenama branding anda dalam kehidupan harian mereka pada setiap masa. Sebaliknya, anda tidak boleh memberitahu seseorang tentang jenama yang anda tidak ingat.

 

Nak belajar dengan lebih mendalam lagi mengenai business branding? Jom sertai program Tingkatkan Sales Anda Melalui Business Branding pada 20-21 April 2022.
Anda boleh mendaftar di www.rebrand.ly/Branding_Online2201

 

1 Ya, amat menarik dan berguna
Tidak, ia kurang
×
Adakah anda telah hadiri kelas Dropship 101?

BUAT KAJIAN BISNES & PASARAN ANDA

Menariknya program ini, korang bukan sahaja diajar untuk membuat penyelidikan dan analisis pasaran tetapi korang juga akan membuat aktiviti ini secara praktikal di kawasan terpilih.

Dalam program ini juga akan didedahkan dengan cara mencipta atau membaik pulih produk sedia ada korang mengikut keperluan pengguna. Kiranya, korang buat produk yang pelanggan nak atau bersesuaian dengan citarasa orang Malaysia.

Apa citarasa orang kita? Ha itu la yang korang kena buat kajian bisnes dan pasaran! Nak buat macam mana?

Join Program Buat Kajian Bisnes & Pasaran Anda yang akan diadakan pada 28-29 Mei 2022 secara fizikal.

Daftar segera di www.rebrand.ly/BusinessAnalysis_2201

#inskenofficial
#staysafe
#inskenprihatin
#keluargausahawan
...

Guys, nak bercakap dengan pelanggan ini ada caranya. Bukan main goreng je entah apa-apa. Lepastu bila customer tak beli, awak meroyan.

Tahu tak nak close sales ada tekniknya? Bila customer bantah, macam mana nak handle? Kita bongkar semua ini melalui program Sales Closing Technique yang akan diadakan pada 18-19 Mei 2022.

Tak payah pakai pelaris jumpa bomoh sana sini guys, ilmu yang kita kuasai ni la pelaris sebenar kepada jualan anda. Daftar segera program ini di www.rebrand.ly/SC_Online2202

#inskenofficial
#staysafe
#inskenprihatin
#bangsausahawan
#keluargausahawan
...

Nasi ayam ni kita letak harga RM6 satu set.

Untuk lamb chop haritu kedai sebelah sana tu letak RM12, jadi kita kena letak harga lebih kurang macam tu juga. Jangan mahal-mahal sangat.

Mak aiiii senangnya letak harga.. Main taram je bang….

Bukan macam tu caranya. Nak bisnes F&B bertahan lama kan? Kenalah cipta menu restoran korang dan kira keuntungan menu tersebut dengan betul.

Setiap menu yang ditawarkan tu korang kena kira kosnya satu persatu barulah boleh letak harga yang tepat. Bukan main survey je ikut harga orang lain jual.

Kalau tepat pengiraan korang, silap hari bulan untung pun meroket!

Siapa ada bisnes F&B memang perlu join program ini untuk semak semula serta belajar membuat pengiraan kos setiap menu bagi maksimumkan keuntungan.

Tarikh: 25-26 Mei 2022

Pendaftaran: www.rebrand.ly/Menu_Online2203

#inskenofficial
#staysafe
#inskenprihatin
#keluargausahawan
#bangsausahawan
...

Di tempat kerja korang pernah ada konflik? Tak kira la konflik sesama staff atau staff dengan bos sendiri. Ada yang kata Si A macam ni, Si B macam tu.

Bila dah ada konflik ni, mula la persekitaran tempat bekerja pun tak sihat. Hubungan sesama pekerja dah tak cantik, macam mana nak buat kerja dengan baik kan?

Tapi, konflik ni pun ada kategori positif dan negatif. Jadi macam mana korang nak kenalpasti konflik ni kategori yang mana serta menyelesaikannya dengan cara yang profesional.

Ingat! Korang tak boleh biarkan konflik di tempat kerja ni berterusan demi kelangsungan bisnes yang baik.

Jom mantapkan cara korang handle konflik dalam bisnes melalui Program Pengurusan Konflik Dalam Perniagaan yang akan diadakan pada 24-25 Mei 2022.

Daftar segera di www.rebrand.ly/Konflik_2201

#inskenofficial
#staysafe
#inskenprihatin
#keluargausahawan
#bangsausahawan
...

Kami dari INSKEN mengucapkan Selamat Menyambut Hari Wesak kepada seluruh penganut beragama Buddha di Malaysia.

#inskenofficial
#inskenprihatin
#keluargausahawan
...

Insken Facebook Messenger

Facebook