a

(KAK02) Latihan Asas Keusahawanan

Institut Keusahawanan Negara Berhad (INSKEN)
12 Feb 2022 08:00:AM - 13 Feb 2022 06:00:PM
DAFTAR

Program asas ini direka khas untuk individu yang ingin menceburkan diri dalam bidang keusahawanan. Sesuai untuk bakal usahawan bagi mendapatkan gambaran keseluruhan mengenai alam perniagaan.

PENGISIAN

  • Business Model Canvas (BMC)
  • Pengurusan operasi perniagaan (Asas)
  • Jualan dan pemasaran (Asas)
  • Pengurusan kewangan (Asas)
  • Penyediaan rancangan perniagaan (Asas)
  • Perundangan perniagaan (Asas)
  • Ujian personaliti usahawan

 

LEVEL
101 Permulaan

MOD KELAS
Atas Talian Melalui Google Meet
YURAN LATIHAN
RM100

 

TERMA DAN SYARAT

  • Program adalah terhad kepada 50 orang sahaja
  • Pendaftaran dan pembayaran program hanya boleh dibuat melalui portal MyINSKEN
  • Pendaftaran tanpa bayaran tidak akan dikira
  • Bayaran pendaftaran (RM100) tidak akan dikembalikan sekiranya peserta gagal untuk menghadiri program
  • Sebarang penukaran program melalui bayaran yang telah dibuat untuk program lain adalah tidak dibenarkan
  • INSKEN berhak menukar sebarang maklumat program tanpa perlu memaklumkan kepada individu yang sudah atau yang belum berdaftar terlebih dahulu
  • INSKEN tidak akan menanggung sebarang perbelanjaan, melainkan yang telah dinyatakan seperti di atas
  • Kami boleh menggunakan Maklumat Peribadi yang diberikan untuk menghantar kepada anda maklumat tentang program, surat berita, borang tinjauan, soal selidik pelanggan atau apa-apa maklumat yang dirasakan berkenaan dengan anda, oleh INSKEN atau pihak ketiga yang diberi kuasa oleh INSKEN, melalui WhatsApp, SMS, pos atau e-mel melainkan anda telah menyatakan bahawa anda tidak mahu menerima bahan sedemikian

Organizer

Institut Keusahawanan Negara Berhad (INSKEN)

Institut Keusahawanan Negara Berhad (INSKEN)
12 Feb 2022 08:00:AM - 13 Feb 2022 06:00:PM
RM100
Adakah anda telah hadiri kelas Dropship 101?

BUAT KAJIAN BISNES & PASARAN ANDA

Menariknya program ini, korang bukan sahaja diajar untuk membuat penyelidikan dan analisis pasaran tetapi korang juga akan membuat aktiviti ini secara praktikal di kawasan terpilih.

Dalam program ini juga akan didedahkan dengan cara mencipta atau membaik pulih produk sedia ada korang mengikut keperluan pengguna. Kiranya, korang buat produk yang pelanggan nak atau bersesuaian dengan citarasa orang Malaysia.

Apa citarasa orang kita? Ha itu la yang korang kena buat kajian bisnes dan pasaran! Nak buat macam mana?

Join Program Buat Kajian Bisnes & Pasaran Anda yang akan diadakan pada 28-29 Mei 2022 secara fizikal.

Daftar segera di www.rebrand.ly/BusinessAnalysis_2201

#inskenofficial
#staysafe
#inskenprihatin
#keluargausahawan
...

Guys, nak bercakap dengan pelanggan ini ada caranya. Bukan main goreng je entah apa-apa. Lepastu bila customer tak beli, awak meroyan.

Tahu tak nak close sales ada tekniknya? Bila customer bantah, macam mana nak handle? Kita bongkar semua ini melalui program Sales Closing Technique yang akan diadakan pada 18-19 Mei 2022.

Tak payah pakai pelaris jumpa bomoh sana sini guys, ilmu yang kita kuasai ni la pelaris sebenar kepada jualan anda. Daftar segera program ini di www.rebrand.ly/SC_Online2202

#inskenofficial
#staysafe
#inskenprihatin
#bangsausahawan
#keluargausahawan
...

Nasi ayam ni kita letak harga RM6 satu set.

Untuk lamb chop haritu kedai sebelah sana tu letak RM12, jadi kita kena letak harga lebih kurang macam tu juga. Jangan mahal-mahal sangat.

Mak aiiii senangnya letak harga.. Main taram je bang….

Bukan macam tu caranya. Nak bisnes F&B bertahan lama kan? Kenalah cipta menu restoran korang dan kira keuntungan menu tersebut dengan betul.

Setiap menu yang ditawarkan tu korang kena kira kosnya satu persatu barulah boleh letak harga yang tepat. Bukan main survey je ikut harga orang lain jual.

Kalau tepat pengiraan korang, silap hari bulan untung pun meroket!

Siapa ada bisnes F&B memang perlu join program ini untuk semak semula serta belajar membuat pengiraan kos setiap menu bagi maksimumkan keuntungan.

Tarikh: 25-26 Mei 2022

Pendaftaran: www.rebrand.ly/Menu_Online2203

#inskenofficial
#staysafe
#inskenprihatin
#keluargausahawan
#bangsausahawan
...

Di tempat kerja korang pernah ada konflik? Tak kira la konflik sesama staff atau staff dengan bos sendiri. Ada yang kata Si A macam ni, Si B macam tu.

Bila dah ada konflik ni, mula la persekitaran tempat bekerja pun tak sihat. Hubungan sesama pekerja dah tak cantik, macam mana nak buat kerja dengan baik kan?

Tapi, konflik ni pun ada kategori positif dan negatif. Jadi macam mana korang nak kenalpasti konflik ni kategori yang mana serta menyelesaikannya dengan cara yang profesional.

Ingat! Korang tak boleh biarkan konflik di tempat kerja ni berterusan demi kelangsungan bisnes yang baik.

Jom mantapkan cara korang handle konflik dalam bisnes melalui Program Pengurusan Konflik Dalam Perniagaan yang akan diadakan pada 24-25 Mei 2022.

Daftar segera di www.rebrand.ly/Konflik_2201

#inskenofficial
#staysafe
#inskenprihatin
#keluargausahawan
#bangsausahawan
...

Kami dari INSKEN mengucapkan Selamat Menyambut Hari Wesak kepada seluruh penganut beragama Buddha di Malaysia.

#inskenofficial
#inskenprihatin
#keluargausahawan
...

Insken Facebook Messenger

Facebook