INSTITUT KEUSAHAWANAN NEGARA BERHAD

REQUEST FOR PROPOSAL FORMAT

FOR ENTREPRENEURSHIP TRAINING PROPOSAL

PART A : COMPANY PROFILE (20%)

Company/Business Name	:	Info Minda Sdn Bhd
Registration No	:	IM – 075631 – D
Year Incorporated	:	2013
Address & Phone No	:	Info Minda Sdn Bhd No 8-1, Jalan Usahawan 7, Pusat Bandar Damansara 50450 Kuala Lumpur No Tel: 03 – 8314 6666 No Fax: 03 – 8314 7777
Shareholder(s)/ Partner(s) & Highest Academic Qualifications & Working Experience		 a) Encik Abu Bin Ali MSc in Supply Chain Management (USM), 1984, Director of Operation TNB b) Puan Fatimah Ahmad Advanced Diploma in Business Studies (Majoring in International Business) (ITM Shah Alam), 1990, Senior Manager (10 years of experienced in customer relationship & corporate serProduct Development, Supply Chain, Operations Management)
Trainers Line up & Specialisation, Highest Academic Qualifications & Working Experience	:	 a) Encik Abu Bin Mokhtar MBA (UTM), Senior Consultants, SIRIM Berhad (12 years of experienced in Product Development, Supply Chain, Operations Management) b) Encik Azman Bin Johan

		BBA Marketing (University of Adelaide), Senior Sales Manager (15 years of experienced in Business Development, Sales and Client Engagement Management)
Last year turnover (2017)	:	RM3,456,531.40
Full Employee(s)	•	15
Experience in industry	:	21 years
Experience in training	:	5 years
Track Record		 Business to Consumer (B2C) Trained 3,000 participants throughout the country on various topics such as supply chain, operations management, enterprise resource planning etc. Business to Business (B2B) a) Petronas b) Sime Darby Motor c) UMW Toyota d) Suruhanjaya Koperasi Malaysia (SKM) e) Kementerian Kemajuan Luar Bandar & Wilayah (KKLW) f) Dewan Perniagaan Melayu Malaysia (DPMM)

PART B: PROGRAMME SPESIFICATIONS, TENTATIVE & INSTRUCTIONAL GUIDE (60%)

Programme	:	Operations Management for SMEs		
Code	:	ET_0M2018		
Mode	:	Training		
Tenure	:	2 Days 1 Night		
		Day 1 : 8.00 am until 10.00 pm		
		Day 2 : 8.00 am until 6.00 pm		
Objective	:	1. Fit in practical knowledge on Operations Management		
		2. Application of the said knowledge		
Target Participant	:	1. At least 2 years in the business; with		
		2. Minimum annual turnover of RM150,000 (or average		
		RM13,000 per month)		
Content	:	1. Introduction of Operations Management		
		2. Operations Planning		
		3. Designing Operational Systems and Control		
		4. Production Planning and Control		
		5. Productivity Management and Quality Management		
		6. Economics of Maintenance and Spares Management		
		7. Summary and Conclusion		
Submission by &		Info Minda Sdn Bhd		
Address		No 8-1, Jalan Usahawan 7,		
		Pusat Bandar Damansara		
		50450 Kuala Lumpur		
		No Tel: 03 – 8314 6666		
		No Fax: 03 – 8314 7777		
		Contact name : Pn Azizah binti Abu		
		(012 – 345 6789)		
Coach, Highest	:	Encik Abu Bin Ali		
Academic & social		MSc in Supply Chain Management (USM)		
media accounts		Linkedin : Abu Ali		
(Linkedin, FB,		Facebook : Info Minda		
		Twitter : Info Minda		

i. Programme Specifications

Twitter &	Instagram : Info Minda
Instagram)	
Make your pitch	We have 15 years experiences to serve several entrepreneurs,
(Not more than 30	GLCs, MNCs and Agencies. Currently, I run my own training
words & avoid	business to focus on Operations and Supply Chain
generic pitches)	Management.

ii) Programme Tentative

Time	Day 1	Day 2			
08.00 – 09.00 am	Slot 1 : Registration, Ice Breaking & Introduction of the Programme	Slot 7 : Productivity Management and Quality Management			
09.00 – 10.00 am	Slot 2 : Introduction of Operations Management	Slot 8 : Productivity Management and Quality Management (Continued)			
10.00 – 10.30 am	Morning	Tea Break			
10.30 – 1.00 pm	Slot 3 : Operations Planning	Slot 9 : Economics of Maintenance and Spares Management			
1.00 – 2.15 pm	Lunch Break				
2.15 – 3.30 pm	Slot 4 : Designing Operational Systems and Control	Slot 10 : Economics of Maintenance and Spares Management (Continued)			
3.30 – 04.00 pm	Afternoor	ı Tea Break			
04.00 – 06.00 pm	Slot 5 : Production Planning and Control	Slot 11 : Summary, Wrap Up & Conclusion			
06.00 – 08.00 pm	Dinner Break	End of the Session			

	Slot 6 : Group and Personal	
10.30 pm C	Coaching	

iii) Instructional Guide

Slot	Time	Duration	Title	Learning Outcome	Activity	Material
1	8.30 – 9.00 am	30 min	Slot 1 : Registration, Ice Breaking & Introduction of the Programme	N/A	 Video show Ice Breaking Game Briefing 	VideoINSKEN slidesOthers
2	9.00 – 10.00 am	60 min	Slot 2 : Introduction of Operations Management	Conceptualize the business operations	LectureExercise	• Workbook
	10.00 – 10.15 am	15 min	AM TEA BREAK			
3	10.15 – 1.00 pm	195 min	Slot 3 : Operations Planning	Prepare the Operations Plan	 Lecture Case Study Exercise 	• Workbook
	1.00 – 2.15 pm	75 min	LUNCH			
4	2.15 – 3.30 pm	75 min	Slot 4 : Designing Operational Systems and Control	Provide framework for system operations and control	LectureExercise	• Workbook
	3.30 – 3.45 pm	15 min	PM TEA BREAK			
5	3.45 – 6.00 pm	135 min	Slot 5 : Production Planning and Control	Proper projection of raw materials /input and end products	• Dialogue	
	6.00 – 8.00 pm	120 min	DINNER			

6	8.00 – 10.30 pm	150 min	Slot 6 : Group & Personal Coaching	Q&A on matters pertaining respective participants business operations	 Lecture Case Study Exercise 	• Workbook
7	8.30 – 9.00 am	30 min	Slot 7 : Productivity Management and Quality Management	Create effective & efficient production of end products	 Lecture Case Study Exercise 	• Workbook
8	9.00 – 10.00 am	60 min	Slot 8 : Productivity Management and Quality Management (Continued)	-ditto-	LectureCase StudyExercise	• Workbook
	10.00 – 10.15 am	15 min	AM TEA BREAK			
9	10.30 – 1.00 pm	180 min	Slot 9 : Economics of Maintenance and Spares Management	Proper plan of maintenance of equipment	 Lecture Case Study Exercise 	• Workbook
	1.00 – 2.15 pm	75 min	LUNCH			
10	2.15 – 3.30 pm	75 min	Slot 10 : Economics of Maintenance and Spares Management (Continued)	-ditto-	 Lecture Case Study Exercise 	• Workbook
	3.30 – 3.45 pm	15 min	PM TEA BREAK			
11	3.45 – 5.30 pm	135 min	Slot 11 : Summary, Wrap Up & Conclusion	N/A	 Pre Post Test Evaluation Form	
	6.00 – 8.00 pm	120 min	End of the Session	N/A		

PART C : PROPOSED COSTING (20%)

(for 30 participants, 2 days workshop)

No	Item	Cost Per Unit (RM)	Unit	Total Cost (RM)
Delive	ery for 30 pax, workshop mode			
1	Module Development	3,000	1	3,000
2	Training Delivery Fee	6,500	1	6,500
3	Assistant	1,000	1	1,000
4	Stationeries, workbooks and equipment	1,500	1	1,500
5	Misc			
	Total			12,000

Cost per head RM300

Note: The costing is subject to further negotiation